Археологи завершили розкопки поселення Колхідського царства у Грузії

Археологи завершили розкопки поселення Колхідського царства у Грузії

Фундаменти будівель середини бронзового століття

Учені з Сухумського університету разом із німецькими археологами вели розкопки на об'єкті протягом майже 10 років

Грузинські й німецькі археологи виявили в Західній Грузії пам'ятку Колхідської культури, що належить до бронзового віку.

Про це повідомляє «Гордон».

Зазначається, що під час археологічних робіт із вивчення штучного пагорба Табаком, що розташований у лісовому масиві в Зугдідському муніципалітеті, учені виявили відразу три культурні шари часів античності.

Учені з Сухумського університету разом із німецькими археологами вели розкопки на цьому об'єкті протягом майже 10 років. Днями вони показали залишки античних поселень, що існували на цій території в період із 2500 року до н. е. до п'ятого–шостого століть до н. е.

Серед знахідок учених – фундаменти будівель середини бронзового століття. Знайдені артефакти вчені систематично відправляли на експертизу в Німеччину. За словами археологів, тепер об'єкт Табаком буде законсервовано до тих пір, поки не стане доступна технологія нового покоління, що дає змогу подальшого, більш поглибленого його вивчення.

raskopki1

Колхідське царство було першою державою, яку згадують на території сучасної Грузії. Воно розташовувалося на східному узбережжі Чорного моря. Уперше про нього згадують у середині першого тисячоліття до н. е. грецькі автори.

Нагадаємо, на Полтавщині розкопали скіфське золото, якому більше 2,5 тис. років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: