Армія FM та UATV почали мовлення у напрямку Донецька – Нацрада

Армія FM та UATV почали мовлення у напрямку Донецька – Нацрада

«З 13-ти мовників, що отримали від Національної ради дозволи на тимчасове мовлення в Гірнику Донецької області, вже три радіостанції працюють», - розповів Костинський

Українські військова радіостанція «Армія FM» та телеканал UATV почали мовлення з міста Гірника Донецької області у напрямку обласного центру. Про це повідомив член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський у Фейсбуці.

«З 13-ти мовників, що нещодавно отримали від Національної ради дозволи на тимчасове мовлення в Гірнику Донецької області, вже три радіостанції працюють. До UA: Українське радіо / 90.7 МГц / і Країна ФМ / 89.2 МГц / приєдналася Армія FM - на частоті 106.4 МГц. Також у Гірнику почав мовити український телеканал - UATV. Сигнал телеканалу доступний на 30 ТВК в аналогу», - розповів він.

За словами Костинського, на черзі - організація мовлення в Гірнику наступної партії радіостанцій - Радіо НВ і Вільне радіо, а також Телеканал «UA: Донбас» в аналогу.

Крім того, він зазначив, що у найближчій перспективі планується запуск потужного цифрового мультиплекса, що працюватиме в стандарті DVB-T2. В мультиплексі будуть представлені вісім  українських телеканалів.

Костинський наголосив, що сигнал українських телеканалів і радіостанцій закриє останню «білу пляму» в Донецькій області в районі лінії розмежування безпосередньо біля Донецька.

Наразі мовлення здійснюється з нової 190-метрової вежі, що була змонтована в Гірнику компанією «Телемережі України». Це вже четверта щогла, побудована за три останні роки з метою розбудови українського телерадіомовлення в Донецькій, Луганській і Херсонській областях.

Розбудова українського телерадіомовлення в Донецькій, Луганській областях і на територію Криму відбувається в рамках роботи Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: