АТО: бойовики гатять із важкої артилерії по трьох «гарячих точках»

АТО: бойовики гатять із важкої артилерії по трьох «гарячих точках»
АТО на Донбасі

За добу в АТО жоден український військовий не загинув, двоє поранені

Більшість ворожих обстрілів здійснюються з важкої артилерії, бойовики атакують приморські рубежі.

Про це на брифінгу розповів речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

«Крім поодиноких збройних провокацій біля Станиці Луганської, бойовики зосередили вогонь у Попаснянському районі. Інтенсивність обстрілів зросла. Так, бойовики застосували міномети біля Новозванівки і Попасної, а з початком темної пори добу – задіяли артилерію калібром 122 і 152 міліметри на цих ділянках, а також в районі села Троїцьке», - поінформував речник про ситуацію на Луганському напрямку.

За його словами, усього противник випустив тут 29 мінометних мін і 32 артснаряди.

На Донецькому напрямку ворожі провокації з легкої зброї фіксувалися біля Авдіївки та на горлівському периметрі, зокрема неподалік Майорська та Зайцевого. Також бойовики відкрили вогонь з мінометів біля Авдіївки та селища Луганське – загалом випустили 43 мінометні міни. Наприкінці доби ворог здійснив артилерійський обстріл українських позицій поблизу селища Невельске Ясинуватського району. Усього бойовики випустили 30 артснарядів.

Лисенко наголосив, що найбільш неспокійно – на Маріупольському напрямку.

«3/4 обстрілів були з важкого озброєння – 82- й 120-мм міномети і 122-мм артилерія. Найгарячіше було в районах Широкиного, Талаківки і села Водяне. Російсько-окупаційні війська активно застосовували артилерію та міномети між  07:00 та 08:30 і потім ввечері, між 16:00 та 19:00. Також окупанти стріляли з артилерії поблизу Лебединського та мінометів – біля Красногорівки і Павлопіля. Загалом бойовики випустили 96 артснарядів і 383 мінометних міни. В районах Мар’їнки, Гнутового та Новотроїцького ворог стріляв з легкої зброї», - зазначив він.

Речник Міноборони повідомив, що за минулу добу жоден український військовослужбовець не загинув, двоє отримали поранення внаслідок ворожого артобстрілу біля села Невельське.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: