Аваков хоче отримувати кошти від штрафів за порушення, зафіксовані радарами TruCam

Аваков хоче отримувати кошти від штрафів за порушення, зафіксовані радарами TruCam
TruCam повернувся на дороги
Фото: douglascountynewspress.net

За підрахунками МВС, українські водії платитимуть щорічно 15–20 млрд гривень штрафів

Міністерство внутрішніх справ України запропонувало уряду схвалити законопроект, за яким відомство буде отримувати частину коштів від штрафів за зафіксовані в автоматичному режимі порушення правил дорожнього руху (ПДР), повідомляє проект "Наші гроші".

Зараз усі гроші від штрафів надходять у загальний фонд державного бюджету. Якщо уряд схвалить законопроект, то 50% коштів за зафіксовані радарами TruCam порушення ПДР будуть спрямовувати до спецфонду, а решту – на розвиток системи відеофіксації дорожніх правопорушень. Відповідно до законопроекту, 60% із другої частини будуть отримувати Нацполіція і МВС, а решту – "Укравтодор" і регіональні бюджети у вигляді субвенції.

Законопроект, яким передбачено внесення змін до Бюджетного кодексу, подав у вересні Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Проте у Міністерстві фінансів виступили проти цієї ініціативи, оскільки це може негативно вплинути на фінансування соціальних програм.

Систему фото- і відеофіксації в Україні вже вводили, проте 2010 року її скасували, оскільки Конституційний Суд визнав відповідні зміни до Адміністративного кодексу неконституційними. 

3 жовтня Кабмін ухвалив рішення про впровадження сучасних засобів контролю безпеки дорожнього руху. Із 8 жовтня в Україні відновили контроль за швидкістю руху транспорту на дорогах. Портативні пристрої вимірювання швидкості TruCam почали використовувати в місцях концентрації ДТП і на аварійно-небезпечних ділянках доріг міжнародного значення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: