Аваков хоче створити інститут детективів

Аваков хоче створити інститут детективів

МВС плануює делегувати дільничним, які будуть універсальними поліцейськими, розслідування нетяжких кримінальних проступків

Міністерство внутрішніх справ України в рамках реформи кримінального блоку поліції має намір ініціювати створення інституту детективів, а також делегувати дільничним розслідування нетяжких кримінальних проступків.

«Швидше за все, ми пропонуватимемо парламенту дати згоду на створення в цій структурі інституту детективів, тобто об'єднання в одній особі слідчого і дізнавача», - цитує міністра внутрішніх справ Арсена Авакова прес-служба МВС України на офіційній Facebook-сторінці в середу.

Крім цього, за його словами, у МВС планують делегувати дільничним, які будуть універсальними поліцейськими, розслідування нетяжких кримінальних проступків.

«Ми проситимемо парламентарів ухвалити відповідний закон. За дрібні злочини не потрібно буде в райвідділі заводити справи, збирати талмуди, а потім їх закривати», - додав Авакова.

Крім того, міністр повідомив, що запланоано скоротити кількість ізоляторів тимчасового утримання. Залишиться лише приблизно кожен третій ІТТ, де умови утримання і дотримання прав людини відповідатимуть європейському рівню.

«Щойно затриманий туди потрапить, місцеві поліцейські не матимуть до нього вільного доступу, тому що ці ізолятори перебуватимуть у вертикальному підпорядкуванні спеціального департаменту Нацполіції», - цитує Авакова прес-служба МВС.

Також у цьому році в МВС планують завершити перехід від МРЕВ (міжрайонний реєстраційно-екзаменаційний відділ) до сервісних центрів. За словами міністра, сервісний центр нового типу вже влітку відкриється в столиці. Аваков сказав, що сервісний центр не лише видаватиме водійські права, довідки про несудимість і реєструватиме машини, але і отримає нову функцію – реєстрацію зброї, якщо парламент підтримає відповідний закон.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: