Аваков на прикладі Горлівки розповів, як повертатимуть Донбас

Аваков на прикладі Горлівки розповів, як повертатимуть Донбас
Арсен Аваков пояснив, як звільнятимуть Донбас 

Аваков зауважив, що пріоритетним буде вирішення проблем «екологічної катастрофи та гуманітарного розмінування на місцях»

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів про механізми роботи плану деокупації та реінтеграції Донбасу на прикладі тимчасово окупованої Горлівки.

Про це повідомляє прес-служба МВС. 

«Наприклад, з Горлівки, виводяться всі банд формування, туди заходять українські прикордонники разом з миротворцями, стають на кордоні району, а також представник юстиції України. Він оголошує за українськими законами вибори в місцеві ради. І ми маємо отримати українську владу на місцях», — розповів міністр.

Водночас Аваков зауважив, що «ніяких виборів під прицілом, тільки присутність блакитних шоломів та українських поліцейських сил».

Потім, за словами міністра, наступає «друга фаза — фаза відновлення якості життя на окупованих територіях. Відновлення нормальної освіти, громадянських прав, документів, відновлення інфраструктури».

Також Аваков зауважив, що пріоритетним буде вирішення проблем «екологічної катастрофи та гуманітарного розмінування на місцях».

«Ми повинні будемо негайно позбутися екологічних ризиків і розмінувати всі території. Велика кількість шахт на Донбасі затоплені, і це становить катастрофу не лише для України, але й для всього світу», — сказав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: