Аваков: Понад 400 км кордону з Росією – це лінія фронту

Аваков: Понад 400 км кордону з Росією – це лінія фронту

За словами міністра, це є великий виклик

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що понад 400 км кордону з Росією є лінією фронту. Про це він сказав сьогодні під час зустрічі зі спеціальним уповноваженим із питань захисту митниці та кордону США Гілом Керліковське, повідомляє прес-служба МВС України.
За словами глави МВС, це є великий виклик. Із 1900 км кордону із Росією понад 400 км – це лінія фронту, решта – «звичайний кордон з агресором», де постійний потік людей. Із квітня безпеку на кордоні допомагає забезпечувати Національна поліція.
«Тут мова іде про зовсім іншу функцію прикордонників: контроль кордонів, розвідка та робота силових підрозділів. Для цього ми організовуємо особливі режими із Нацгвардією та спецпідрозділами поліції, які також належать до структури МВС. За всіма цими напрямами нас постійно підтримують колеги із США», - зазначив Арсен Аваков.
Міністр також зауважив, що за останній рік у процесі реформування вдалося досягнути результатів. Зокрема, вводяться нова паспортна система із біометричними даними та ID-форми із вбудованим чіпом, а також інші стандарти ЄС, аби найближчим часом перейти на безвізовий режим і запровадити спрощений режим перетину кордону.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: