Аварія на канатній дорозі в Грузії: серед постраждалих - туристи з України

Аварія на канатній дорозі в Грузії: серед постраждалих - туристи з України

У одного туриста з України відкритий перелом руки, йому вже надали першу медичну допомогу

Восьмеро осіб постраждали унаслідок виходу з ладу канатної дороги у гірському грузинському курорті Гудаурі, повідомив міністр охорони здоров'я Грузії Давид Сергієнко.

«Постраждали восьмеро туристів. Усім їм було надано медичну допомогу на місці. Травми не надто серйозні, окрім двох туристів з України та з Швеції. Наразі в Гудаурі перебувають реанімобілі і, вочевидь, цих двох туристів ми перевеземо до Тбілісі», - сказав Сергієнко в п'ятницю журналістам.

За його словами, у туриста з України відкритий перелом руки, йому вже надали першу медичну допомогу, а вагітна туристка зі Швеції скаржиться на болі у спині.

У зв'язку з аварією на канатній дорозі в Гудаурі МВС Грузії порушило кримінальну справу за статтею «порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, повітряного або підвісного транспорту».

Раніше в п'ятницю грузинські ЗМІ повідомляли про те, що постраждалих понад 10 осіб.

За попередньою інформацією, на канатній дорозі відключилася електроенергію.

На відео, яке раніше поширили телеканали, видно, що відбувалося на місці після відключення електроенергії: крісла скочувалися канатною дорогою і врізалися один в одного, унаслідок чого люди з падали з висоти на сніг.

Гудаурі є одним з найпопулярніших гірськолижних курортів Грузії. Він розташований на висоті понад 2 тис. метрів над рівнем моря. Висота снігового покриву на схилах досягає 1,5 метра. Більшість гірськолижних трас на курорті розраховані на новачків, дітей та любителів, але є траси і для професіоналів.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: