Австралія запроваджуватиме заходи для протидії іноземному втручанню

Австралія запроваджуватиме заходи для протидії іноземному втручанню
Канберра - столиця Австралії

Дані заходи будуть спрямовані скоріше за все на протидію впливу КНР

Генеральний прокурор Австралії Джордж Брандіс заявив представникам парламенту країни про намір до кінця 2017 року провести реформи, які дозволятимуть протидіяти іноземному втручанню і спробам чинити прихований політичний вплив.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Дане рішення стало наслідком оцінки низки законів країни щодо шпіонажу і зовнішнього втручання. Як наслідок, Австралія планує заборонити іноземцям надавати фінансову допомогу політичним партіям країни.

Також Канберра планує використати американський досвід із Актом про реєстрацію іноземних агентів 1938 року. Австралійські законодавці також хочуть зобов’язати лобістські структури, які працюють на іноземні держави чи суб’єкти, проходити примусову реєстрацію.

Незважаючи на те, що генеральний прокурор Брандіс не назвав жодної конкретної країни, проти якої планується такий крок, скоріше за все, йдеться про КНР. Так, в червні 2017 року австралійські ЗМІ повідомляли про систематичні спроби Пекіна проводити інфільтрацію в політичну систему країни заради отримання відповідного впливу. Раніше стало також відомо про те, що найбільше австралійське видавництво відклало публікацію книги про зростаючий китайський вплив в країні через юридичні мотиви. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: