Австралійський законодавець іде в відставку через зв’язки із КНР

Австралійський законодавець іде в відставку через зв’язки із КНР

Канберра готова боротися із спробою Пекіна посилити власний вплив через підкуп

Австралійський сенатор, представник опозиційної Лейбористської партії Сем Десарі заявив, що має намір залишити свою посаду в парламенті країни. Таке рішення відбувається на фоні появи доказів, щодо просування інтересів КНР в країні. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Так, завдяки роботі місцевих ЗМІ стало відомо, що Десарі в 2015 році переконував заступника очільника Лейбористської партії не зустрічатися із представниками демократичного руху Гонг-Конга.

Окрім того, як в понеділок повідомив сам прем’єр-міністр Австралії, Сем Десарі попереджав китайського політичного донора Хуана Сянгмо про те, що його телефон може прослуховуватися. Так само даний австралійський законодавець відзначився тим, що підтримував китайську позицію щодо приналежності спірних островів в Південно-Китайському морі, незважаючи на офіційну позицію його власної Лейбористської партії.

Речник МЗС КНР відмовився коментувати ситуацію, назвавши її внутрішньою справою Австралії. Хоча лише минулого тижня Канберра прийняла рішення, яким заборонила іноземні пожертвування в політичній сфері. Таке рішення має на меті зменшити вплив зовнішніх акторів на політику країни. При цьому прем’єр-міністр Австралії Малкольм  Торнбулл, коли оголошував про дане рішення, чітко зробив наголос саме на зростаючому впливові КНР. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: