Австрія хоче вийти з міграційного пакту ООН

Австрія хоче вийти з міграційного пакту ООН
Мігранти в Австрії

Глобальний пакт з питань міграції був схвалений на рівні ООН в липні 2018 року 193 країнами

Себастьян Курц заявили про те, що Австрія не підтримає світову домовленість щодо міграції. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

На думку представників австрійського уряду Глобальний пакт щодо безпечної, впорядкованої і систематичної міграції розмиватиме різницю між законною і незаконною міграцією. Офіційне рішення буде затверджене на засіданні кабінету міністрів в середу.

Відень не планує надсилати свого представника на церемонію підписання пакту і не братиме участь в подальших голосуваннях ООН щодо угоди. На думку австрійського уряду дана домовленість порушуватиме також суверенітет країни.

Глобальний пакт з питань міграції був схвалений на рівні ООН в липні 2018 року 193 країнами після того як США минулого року заявили про вихід із переговорів щодо цієї угоди. Цього ж року Угорщина заявила, що не має наміру підписати пакт щодо питань міграції.

Польща розглядає можливість подібного кроку. Підписання глобального пакту із питань міграції заплановане на грудень 2018 року і має пройти в Марокко. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: