Байден: Трамп веде США до міжнародної ізоляції

Байден: Трамп веде США до міжнародної ізоляції
Джозеф Байден

Колишній віце-президент США вважає, що Штати втрачають довіру та вплив на міжнародній арені

Президент США Дональд Трамп веде США до міжнародної ізоляції. Про це колишній віце-президент США Джозеф Байден заявив під час виступу у впливовому вашингтонському аналітичному центрі Center for Strategic and International Studies під час отримання премії імені Zbigniew Brzezinski.

Байден вважає, що США втрачають довіру та вплив на міжнародній арені.

«Нам дуже шкода, що ми крокуємо дуже темним шляхом. Я не схильний до паніки. Ми крокуємо дуже темним шляхом, який ізолює США на світовій арені і, як наслідок, ставить під загрозу - а не посилює - американські інтереси та народ США», - відзначив Байден.

Він також критично відгукнувся про те, що Дональд Трамп начебто спирається на популізм та націоналізм.

«Загравання з популізмом та націоналізмом це пісня сирен, спосіб, за допомогою якого шарлатани возвеличують свою владу, підносяться, руйнують механізми, створені всередині нашої Конституції та на міжнародному рівні, щоб обмежити зловживання владою та дестабілізацію світу», - заявив колишній віце-президент США Джозеф Байден.

До слова, Трамп може уже наступного четверга (12 жовтня) заявити про те, що домовленість із Іраном по його ядерній програмі не відповідає національним інтересам США – і таким чином відкрити можливість для Конгресу протягом 60 наступних днів запровадити нові санкції.

При цьому інші держави Р5+1 – Франція, ФРН, Велика Британія, КНР і РФ - задекларували свою прихильність збереженню угоди. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: