Берлусконі не виключає переформатування правлячої коаліції в Італії

Берлусконі не виключає переформатування правлячої коаліції в Італії
Екс-очільник італійського уряду Сільвіо Берлусконі 

Між «Лігою півночі» та «Рухом п’яти зірок» наростають протиріччя

Колишній очільник італійського уряду Сільвіо Берлусконі не виключає можливості формування нової правлячої коаліції в країні без необхідності проведення дострокових виборів. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

При цьому «Рух п’яти зірок» має бути відсторонений від влади. Хоча саме ця політична сила разом із «Лігою півночі» в червні 2018 року створила коаліційний уряд Італії після того як об’єднання правоцентричних сил не змогло отримати більшість в рамках виборів в березні минулого року. 

Проте на думку Сільвіо Берлусконі нову правлячу більшість можуть сформувати сили «Вперед Італія», «Ліга півночі», «Брати Італії» і окремі дисиденти в середовищі «Руху п’яти зірок». Минулого року першим трьом політичним силам не вистачило до 50 депутатів для формування більшості в парламенті Італії. А тому аналітики скептично дивляться на подібні заяви Берлусконі щодо можливого переформатування коаліції і уряду.

Лідер партії «Вперед Італія» заявив про готовність до дострокових виборів. Проте Сільвіо Берлусконі не виключив того, що вони не знадобляться. Дані заяви були зроблені на фоні наростання протиріч між «Рухом п’яти зірок» і «Лігою півночі». Аналітики не виключають того, що існуючий коаліційний уряд може не протриматися до першої річниці із часу створення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: