Безвіз, суд і батько. Порошенко оригінально привітав тата з днем народження

Безвіз, суд і батько. Порошенко оригінально привітав тата з днем народження
Петро Порошенко привітав батька Олексія Івановича з днем народження

Батькові президента сьогодні виповнилося 82 роки

Президент України Петро Порошенко заявив, що для нього 11 червня – особливий день. І не лише через те, що сьогодні Україна відзначає річницю безвізу, а й тому що у батька українського лідера сьогодні день народження.

«Для мене цей день особливий тому, що сьогодні річниця безвізу, а також тому, що я підписав Закон «Про Вищий антикорупційний суд», а ще тому, що сьогодні мій батько святкує свій день народження. Довгих років життя, тату!», - написав Петро Порошенко у соцмережах.

Нагадаємо, рівно рік тому, 11 червня 2017 року, набув чинності безвізовий режим України з Європейським Союзом. Відтоді українські громадяни, які є власниками біометричних паспортів, можуть подорожувати без віз до 26 країн ЄС (за винятком Великої Британії та Ірландії) та ще чотирьох країн, які не є членами Спільноти, але входять до Шенгенської зони (Швейцарія, Норвегія, Ісландія та Ліхтенштейн).

11 червня 2018 року президент Петро Порошенко підписав закон про Антикорупційний суд.

Олексій Іванович Порошенко (нар. 11 червня 1936, Саф'яни, жудець Ізмаїл, Королівство Румунія) — український господарський і політичний діяч. Герой України, заслужений працівник сільського господарства України. Батько п'ятого президента України Петра Порошенка.

Депутат Вінницької обласної ради (2006–2010) від партії «Наша Україна». Член постійної комісії з питань агропромислового комплексу.

На виборах до Вінницької обласної ради 2010 року пройшов за списком «Української партії «Єдність».

На виборах до Верховної ради 2012 року кандидат у народні депутати у окрузі № 16, але у вересні за рішенням родини припинив участь у перегонах.

  • Дружина — Євгенія Сергіївна Порошенко (Григорчук), померла в 2004 році.
  • Діти:
    • Старший син Михайло трагічно загинув в 1997 році в автокатастрофі за нез'ясованих обставин. Похований разом з матір'ю в родинному склепі на Звіринецькому кладовищі Києва.
    • Молодший син Петро, народився в 1965 році — президент України з 2014 року.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: