Білорусь не впустила в країну шістьох депутатів Сейму Литви

Білорусь не впустила в країну шістьох депутатів Сейму Литви
Литовські депутати Лаурінас Кащюнас та Аудронюс Ажубаліс

Політики не змогли отримати білоруську візу

Шість литовських парламентаріїв, які мали намір у понеділок взяти участь у заході білоруської опозиції в Мінську, не змогли отримати білоруські візи.

Про це повідомляє Delfi.

«Парламентарі збиралися взяти участь у дискусії «Регіональна безпека: виклики та перспективи» за запрошенням голови Об'єднаної громадянської партії Білорусі Анатолія Лебедько», - зазначає видання.

Як підтвердив BNS консерватор Лаурінас Кащюнас, візу не отримав жоден з членів литовської делегації.

Крім нього у Мінськ планували їхати колеги по партії Раса Юкнявічене, Аудронюс Ажубаліс, колишній ліберал Гінтарас Стяпонавічюс, «селянин» Егідіюс Варейкіс і соціал-демократ Ріманте Шалашявічюте.

«Ми повинні були обговорювати регіональну безпеку. Повинні були брати участь на запрошення А. Лебедько, там повинні бути всі представники опозиції. Ми повинні були брати участь у понеділок, так, напевно, будемо брати участь «по Скайпу», не так легко нас відключити, - сказав Кащюнас.

«Меседж, який ми хотіли відвезти, очевидний - що ми хочемо, щоб у нас був незалежний, самостійний сусід, і ми сподіваємося, що після військових навчань ця самостійність ще залишиться, особливо у військовій сфері», - додав політик.

За його словами, головним акцентом дискусії повинні були стати спільні російсько-білоруські військові навчання «Захід-2017», які починаються на наступному тижні.

«Ми хотіли незалежної Білорусі, але, виявляється, той діалог, який ведеться, швидше, виборчий зі сторони (президента Білорусі – ред.) Олександра Лукашенка. Злякався шести парламентаріїв», - висловив своє здивування політик.

Нагадаємо, 7 вересня генерали РФ та НАТО обговорили військові навчання «Захід-2017».

Як відомо, навчання «Захід-2017» будуть проходити на території Білорусі з 14 по 20 вересня. 

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг піддав критиці Москву за те, що вона не була відкритою з приводу майбутніх навчань «Захід-2017».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: