Більша частина Торецька сидить без води

Більша частина Торецька сидить без води
Будинок у Торецьку після обстрілу з боку бойовиків

Підвіз води проблему не вирішує, проблему вирішить поновлення централізованого водопостачання

Місто Торецьк (кол. Дзержинськ) Донецької області має проблеми з водопостачанням, а центральна частина міста - без води. Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомив в.о. міського голови Торецька Юрій Євсіков.

«Проблеми з водою ми відчуваємо постійно. У листопаді минулого року у нас був перебитий водопровід «Горлівка -Торецьк». З тих пір ми частково провели ремонтні роботи, проте пошкодження залишилися. Із січня цього року ми постійно звертаємося за дозволом на проведення ремонту цієї лінії. На жаль, кількість втраченої води збільшується. На сьогодні більше половини води, яку нам постачають, місто не отримує. Окрім того, зараз спека, люди городи поливають. Якщо у приватному секторі вода десь є, то до багатоповерхівок вона не доходить», - розповів Євсіков.

Він додав, що центральна частина міста сьогодні фактично опинилася без води.

За його словами, міська влада намагається підвозити воду людям і регулювати графіки її подачі. «Якщо раніше ми давали воду дві години зранку і дві години ввечері, то сьогодні до центральної частини міста подаємо дві години ввечері, у деякі райони даємо воду через день на дві години», - сказав Євсіков.

Він визнав, що з підвозом води також є проблеми. «Підвіз організовуємо спільно з обласною військово-цивільною адміністрацією. Зараз працюємо над додатковим виділенням машин для цих потреб. Але питання звучить не тільки про те, на що цієї води вистачає, а і про те, як людина може цю воду забрати. Допустимо, літній дідусь, якому 70 років, живе на останньому поверсі у багатоповерхівці. Тому одне питання – привезти воду, інше – як цю воду доставити йому», - сказав Євсіков.

Він вважає, що підвіз води проблему не вирішує, проблему вирішить поновлення централізованого водопостачання. «Основна проблема – ремонт водоводу. А для цього слід добиватися дозволу на проведення ремонтних робіт, чого у нас досі немає. На рівні міста цю проблему не вирішити. Більше того, у травні указом президента у нас введена військово-цивільна адміністрація. Нині чекаємо призначення її керівника», - зазначив в.о. міського голови Торецька.

«Ми просимо міжнародні організації, ОБСЄ, Червоний Хрест допомогти, вони мають дати гарантії безпеки на проведення ремонту трубопроводу. Із січня два-три рази ми отримували дозвіл на проведення ремонтних робіт, але, на жаль, домовленості з тією стороною зривалися, розпочиналися бойові дії. Сьогодні потрібно досягати домовленості через Спільний центр з контролю і координації питань припинення вогню, а також за допомогою міжнародних організацій», - додав Євсіков.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: