Більше половини японців негативно оцінили підсумки переговорів Абе з Путіним

Більше половини японців негативно оцінили підсумки переговорів Абе з Путіним
Позитивну оцінку підсумкам переговорів, що проходили 15 і 16 грудня, дали лише 38,7% жителів Японії

Сам Абе раніше позитивно оцінив підсумки переговорів

Більшість японців - 54,3% - негативно оцінюють підсумки переговорів, які провів прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе з президентом Росії Володимиром Путіним, пише ТАСС.

На цьому тлі рейтинг підтримки японського кабінету міністрів впав на 6%. Такі дані опитування громадської думки наводить агентство Kyodo.

Позитивну оцінку підсумкам переговорів, що проходили 15 і 16 грудня, дали 38,7% жителів Японії, повідомляє агентство. Політику уряду позитивно оцінили лише 34% японців. Рейтинг підтримки кабміну склав 54,8%, що істотно гірше, ніж в листопаді.

При цьому сам Абе раніше позитивно оцінив підсумки переговорів. Він заявив, що візит Путіна сприяв «новому, великому зльоту японо-російських відносин», а переговори стали «важливим і великим кроком вперед на шляху до укладення мирного договору» між двома країнами.

Перший за останні 11 років візит президента Росії Володимира Путіна в Японію, який проходив в Нагато (префектура Ямагуті) і Токіо, був присвячений мирним договором і питання південних Курильських островів, а також двосторонній економічній співпраці.

За підсумками зустрічей Путін і Абе прийняли спільну заяву, в якій наголосили, що важливим кроком на шляху до укладення мирного договору може стати початок консультацій про спільну господарську діяльність Росії і Японії на південних Курильських островах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: