Біометричний контроль поки що не торкнеться жителів окупованого Криму

Біометричний контроль поки що не торкнеться жителів окупованого Криму
Біометричний контроль на кордоні

Зараз мова йде лише про іноземців, які в'їжджають в Україну

Збір біометричних даних, який планують ввести для всіх іноземців, що в'їжджають в Україну, не запроваджуватимуть для мешканців тимчасово непідконтрольних територій Донбасу та окупованого Криму. Про це ВВС Україна розповів речник Держприкордонслужби Олег Слободян.

«Технічні аспекти контролю на цьому напрямку ще будуть обговорюватися. Але зараз мова йде про іноземців, які в'їжджають в Україну», - розповіли у Держприкордонслужбі.

«На території Донецької і Луганської областей знаходяться громадяни України, які в силу обставин фактично опинилися під окупацією. Але вони українські громадяни, це не іноземці. Тому, принаймні, на сьогодні це рішення на них не поширюється», - наголосив Слободян.

Він додав, що аналогічною є і ситуація для адмінмежі з Кримом.

За словами Слободяна, наразі є всі можливості запровадити біометричний контроль при в'їзді в Україну для іноземців з початку 2018 року. Як і систему попередньої реєстрації для росіян.

«За відповідного фінансування обидві системи запрацюють своєчасно», - каже речник Держприкордонслужби.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко на засіданні РНБО 10 липня повідомив, що Україна введе біометричний контроль для громадян інших країн, які перетинають її кордон, вже підготовлені відповідні проекти рішень.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що введення в Україні біометричного контролю для іноземців не матиме практичних наслідків для громадян Європейського Союзу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: