Богомолець розказала, заради кого уряд підвищив тарифи

Богомолець розказала, заради кого уряд підвищив тарифи
Народний депутат та голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець

Депутатка різко розкритикувала дії влади

Підвищивши тарифи, уряд пішов на політичне самогубство, але натомість на роки вперед забезпечив надприбутками українських олігархів, які контролюють галузь енергетики. Про це повідомила народний депутат та голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець на сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Уряд вчинив суїцид через жадібність. Жадібність дуже часто буває сильнішою за інстинкт самозбереження. Підвищення тарифів на газ – безглузда з точки зору оздоровлення української економіки ідея – смертельно вдарила як по кишенях звичайних українців і підприємців, так і по рейтингу чинної влади. Чому ж на це погодився уряд? Прості цифри свідчать про те, що жодного здорового сенсу в цьому підвищенні не було», – заявила парламентар.

За її словами, для поповнення золотовалютних резервів Україна з 2015 до 2017 року отримала $8,7 млрд доларів, плюс за підвищення тарифів маємо отримати ще 1,9 млрд доларів. Сукупно це становитиме 10,6 млрд доларів, або приблизно 300 мільярдів гривень.

«Причому ці гроші витрачати на розвиток економіки ми не можемо – вони просто лежать, щоб усі думали, що ми багаті та створювалося оманливе враження економічної стабільності країни. Водночас з 2015 року на субсидії населенню з бюджету було спрямовано майже 200 млрд гривень, плюс майже 100 млрд гривень додатково витратить держава на опалення та гаряче водопостачання бюджетних установ у зв’язку з підвищенням тарифів. Виходить, що держава втрачає 300 мільярдів через нестримне бажання позичити ті ж 300 мільярдів. Де ж логіка влади у тому, щоб завдавати державі збитків на 300 мільярдів, а потім позичати їх під відсотки, ще й вбиваючи собі рейтинг?» – поцікавилася народний депутат.

Політик вважає, що такі дії є наслідком недалекоглядної політики Уряду на чолі з Володимиром Гройсманом.

«Логіка не всім зрозуміла, але дуже проста. Гроші в МВФ позичає держава Україна, і віддавати їх будемо ми всі. А субсидії, які виділяються з бюджету, – йдуть зрештою до кишень олігархів, які контролюють майже всю енергетику України. Підвищивши тарифи, керівництво Уряду пішло на свідоме політичне самогубство, розуміючи, що дуже скоро і так доведеться звільняти владні кабінети. Але натомість вони на роки вперед забезпечили українських олігархів надприбутками, повісивши на українців як нові тарифи, так і нові борги перед МВФ», – підкреслила парламентар.

Голова Комітету вважає, що тільки прихід до влади нових політиків, які діють за християнською мораллю, зможе витягти країну з боргової ями.

«З тими, хто ухвалив антинародні рішення – все буде гаразд, навіть якщо вони не втримаються у кріслах. Адже до влади під різними партійними прапорами знову рвуться все ті ж олігархічні сили, які у новому парламенті прикриють своїх благодійників з теперішнього Уряду. Нам знову хочуть змінити вивіску, не змінюючи суті. І тільки в наших силах не допустити такого сценарію», – констатувала Ольга Богомолець.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: