Болгарія може ввести євро вже на початку 2022 року

Болгарія може ввести євро вже на початку 2022 року

Термін, який окреслив міністр Горанов, є дещо оптимістичнішим, ніж той, що спрогнозував днями єврокомісар, відповідальний за єдину валюту, Домбровскіс

Болгарія може запровадити євро вже в січні 2022 року.

Про це у понеділок заявив міністр фінансів Болгарії Владислав Горанов, повідомляє Reuters.

Термін, який окреслив міністр, є дещо оптимістичнішим, ніж той, що спрогнозував днями єврокомісар, відповідальний за єдину валюту. Валдіс Домбровскіс заявив 18 січня, що Болгарія, яка приєдналася до Європейського союзу у 2007 році, буде змушена чекати принаймні до середини 2022 року, щоб приєднатися до євро.

Але Горанов сказав, що він сподівається, що влітку цього року Болгарії дозволять вступити до банківського союзу блоку та Механізму валютного курсу (ERM-2), участь у якому протягом двох років є передумовою для запровадження євро. Валюта Болгарії лев вже прив'язана до євро.

 «Я - поміркований оптиміст, що в липні, якщо все буде гаразд із перевіркою якості активів і стрес-тестами, у нас буде привід подати заяву на вступ до ERM і очікувати позитивного результату», - заявив Горанов.

«Найкоротший шлях до євро - це два роки в ERM-2, а потім - до року для додаткових коригувань. Найбільш оптимістичним варіантом приєднання може бути 1 січня 2022 року», - додав міністр фінансів Болгарії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: