Бомбардування Алеппо: німецькі ЗМІ спіймали Кремль на черговій брехні

Бомбардування Алеппо: німецькі ЗМІ спіймали Кремль на черговій брехні
Фото ua.euronews.com

Кремль і вірні йому засоби масової інформації постійно надають нові пояснення щодо атаки Алеппо

Впродовж декількох днів сирійські та російські підрозділи здійснюють нові повітряні нальоти на Алеппо на півночі Сирії - останнє велике місто, де повстанці все ще контролюють великі території. Там немає ані «Ісламської держави», ані джихадистів з «Джабхат Фатах аль-Шам». Навіть зазвичай стриманий Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун засудив ці вибухи, назвавши їх «варварством» і «військовим злочином».

Фотографії цивільного населення, яке постраждало від осколкових і бочкових бомб, в російських ЗМІ практично не публікують. Вони показують незвично стерильну війну. Заради цього телевізійні репортери державних каналів бігають по руїнах і схвильовано розповідають про боротьбу військ Асада з «терористами», пише Der Spiegel.

«Крім того, Кремль і вірні йому засоби масової інформації завжди надають нові пояснення - такі, як в разі нападу на гуманітарний конвой ООН біля Алеппо. Це одвічна гра: Москва заперечує факти і публікує різні версії причин, які суперечать представленим раніше. Спочатку це була пожежа, потім «терористи», пізніше американські безпілотники, який знищили вантажівки ООН. «ЦРУ знищило гуманітарний конвой в Сирії?» - питала в заголовку вірна Кремлю газета «Комсомольская правда» в понеділок, хоча це робилося тільки на 4-й сторінці», - пише видання.

У статті зазначається, що стратегію заплутування Росія вже використовувала в українському конфлікті. Москва знову намагається посіяти сумніви. Як повідомляє російський блог «Лапшеснималочная», який досліджує дезінформацію, міністерство оборони РФ опублікувало неправдиву інформацію: у лютому влада стверджувала, що Пентагон звинуватив Росію в бомбардуванні лікарні в Алеппо,але Міністерство оборони США нічого не повідомляло про це, і до того ж в цей день в регіоні не було зареєстровано жодної атаки.

«У той же час керівництво Росії завжди відповідає новими звинуваченнями - за принципом: «око за око, зуб за зуб». Прес-секретар МЗС РФ Марія Захарова точно знає, як використовувати цю стратегію. У вихідні вона відповіла на звинувачення з боку міністра закордонних справ Великобританії Бориса Джонсона в тому, що Росія навмисно затягує війну в Сирії і винна у військових злочинах: «Крім двох слів все вірно: потрібно замінити Росію Великобританією, а Сирію - Іраком», - пише видання.

Водночас автор статті впевнений: Путін не захоче вести війну в Сирії протягом невизначеного часу. На відміну від випадку України, більшість росіян сприймають це розгортання скептично. Президенту необхідна середньострокова мета. Адже, врешті-решт, війна в Сирії обходиться Росії приблизно в три мільйони євро на день.

Як раніше повідомлялось, змучена кризою Росія вдалася до іноземних позик.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: