Борис Патон напередодні свого сторіччя розповів, яким бачить наступного президента Академії наук

Борис Патон напередодні свого сторіччя розповів, яким бачить наступного президента Академії наук

«Коли дійде до чергових виборів, усе вирішуватимуть члени Академії», - зазначив президент НАНУ Борис Патон

Президент Національної академії наук України академік Борис Патон, якому 27 листопада виповнюється 100 років, наразі  не готовий назвати ім'я наступника.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню «Дзеркало тижня».

«Уявіть, що про мене казатимуть люди, якщо я вам зараз назву ім'я наступника? Скажуть, що зловживаю становищем, що нав'язую свою думку. Так буде неправильно. Я не маю на це ні морального, ні офіційного права. Два роки тому ми в Академії ухвалили новий Статут. І в ньому як раніше, так і тепер сказано, що члени Академії обирають собі президента. На таємних виборах. Члени Академії - це більше півтисячі людей. У кожного з них є своя голова на плечах, своя позиція. Чи можу я щось їм радити чи від чогось відраджувати? Для мене відповідь тут очевидна: нічого такого я робити не можу і не буду. Коли дійде до чергових виборів, усе вирішуватимуть члени Академії», - зазначив президент НАНУ.

Він не зміг назвати дату, коли залишить президентство в Академії. Відомо, що офіційно каденція Патона закінчується в березні 2020 року.

«Скажу про своє бачення, якою має бути людина на цій посаді. Недостатньо бути визначним чи видатним науковцем. Треба бути ще хорошим керівником, організатором науки. По-сучасному - ефективним менеджером. Одна справа - коли ти працюєш в адміністрації науково-дослідного інституту, і зовсім інша - коли працюєш у Президії всієї Академії. Повірте моєму досвіду. Я пам'ятаю, як був заступником директора, а потім - директором Інституту електрозварювання. І пам'ятаю, як сів у крісло президента Академії наук. Різниця масштабів - разюча. Це треба розуміти», - підкреслив Патон.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: