Британський есмінець приєднався до ударної групи кораблів США, що прямує до Сирії

Британський есмінець приєднався до ударної групи кораблів США, що прямує до Сирії

Есмінець з керованим ракетним озброєнням класу Arleigh Burke «Вінстон Черчілль» увійшов до зони операцій 6-го флоту США

Британський есмінець «Вінстон Черчілль» приєднався до ударної групи кораблів Військово-морських сил США, на чолі якої авіаносець «Гаррі Трумен», що прямує до Сирії.

Про це повідомляє командування Шостого флоту ВМС США. 

«Есмінець з керованим ракетним озброєнням класу Arleigh Burke «Вінстон Черчілль» увійшов до зони операцій 6-го флоту США 10 квітня 2018 року для проведення планового розгортання в інтересах морської безпеки США, підвищення регіональної стабільності та передової військово-морської присутності в районі операцій 6-го флоту США», — йдеться в повідомленні.

«Це розгортання є частиною регулярної ротації сил, і я повністю впевнений у своєму екіпажі та їх здатності відповідати на виклики» — заявив капітан есмінця, командор Том Ван Скотен, додавши, що судно буде брати участь в американських операціях.

Як відомо, напередодні Рада Безпеки ООН провела екстрене засідання з питань ситуації в Сирії.

Раніше повідомлялося, що постійний представник США в ООН Ніккі Гейлі заявила, що на руках російського режиму є кров сирійських дітей.

Нагадаємо, за даними представників благодійної організації «Білі шоломи», у районі Східна Гута 7 квітня з гелікоптера було скинуто бочкову бомбу з хімікатами. Через це загинули щонайменше 150 осіб і ще понад тисяча дістали поранення. 

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп різко засудив застосування хімічної зброї під час бомбардувань міста Дума в Східній Гуті, в якому звинувачують сили сирійського правителя Башара Асада. За словами глави Білого дому, Асад «заплатить високу ціну» за цей злочин.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: