Британський міністр з питань Brexit Девіс подав у відставку

Британський міністр з питань Brexit Девіс подав у відставку
Девід Девіс
Фото: news.sky

Девіс був головним перемовником Лондона про умови Brexit

Британський міністр з Brexit Девід Девіс подав у відставку через невдоволення тим, як пройшла зустріч з прем'єр-міністром Терезою Мей, на якій обговорювався план виходу з Європейського Союзу.

Про це, посилаючись на джерело в міністерстві, пише Reuters.

«Він обмінялися листами (про відставку) з прем'єр-міністром», - сказало джерело.

На питання, чому він йде у відставку, джерело додало: «Чекерс».

В ході багатогодинної зустрічі в заміській резиденції Чекерс Мей, здавалося, переконала прихильників Brexit в уряді, в тому числі Девіса, підтримати її план наполягти на «зоні вільної торгівлі товарами» з ЄС і підтримці тісних торговельних зв'язків.

Агентство відзначає, що відставка Девіса є ударом для Мей і підкреслює глибокі розбіжності в правлячій Консервативній партії щодо питання виходу з ЄС.

Британія офіційно озвучить свою позицію на саміті лідерів ЄС в Брюсселі наприкінці липня.

Раніше повідомлялося, що уряд Великої Британії у п’ятницю проведе спеціальну закриту зустріч, на якій намагатиметься узгодити список умов щодо Brexit для переговорів з ЄС.

Нагадаємо, 23 червня 2016 року у Великобританії відбувся референдум, під час якого 52 відсотки виборців проголосували за вихід країни зі складу ЄС. Перехідний період після офіційного виходу Великобританії з ЄС має розпочатися 29 березня 2019 року і триватиме 21 місяць. Згідно з графіком переговорів між Брюсселем та Лондоном, сторони мають остаточно погодити текст угоди про вихід з ЄС до жовтня 2018 року, щоб парламенти країн-членів ЄС і Великобританії мали достатньо часу для її ратифікації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: