Скандальне «будівництво Білозір» на Подолі арештоване

Скандальне «будівництво Білозір» на Подолі арештоване
У столичній владі повідомляють про арешт скандального будівництва на Подолі
Фото: 1+1

Радник Кличка повідомив про арешт будівництва у Подільському районі Києва

Народна артистка України, колишній депутат Верховної Ради, екс-глава Мінкульту Оксана Білозір незаконно забудовує історичну частину Києва. Нині це будівництво арештоване. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив радник міського голови Києва Максим Бахматов.

«Будівництво вже арештоване. Спасибі прокуратурі, поліції, нашому благоустрою», - написав він.

За його словами, мова йде про про будівництво за адресою вул. Мирна, 2/1, що на столичному Подолі. Це підніжжя гори Щекавиця - Центральний історичний ареал столиці. Територія входить в межі історико-культурних заповідників, а також в охоронні зони пам'яток історії та культури Києва.

У документах, оприлюднених Бахматовим ідеться про те, що ділянку у 0,8 га під забудову Білозір отримала ще у 2005 році. Цільове призначення - будівництво та експлуатація житлового будинку з господарськими будівлями.

Містобудівна документація, яка доводить приналежність ділянки за адресою вул. Мирна, 2/1 Оксані БілозірМістобудівна документація, яка доводить приналежність ділянки за адресою вул. Мирна, 2/1 Оксані Білозір

25

За словами Бахматова, оскільки ділянка розташована в зоні житлової садибної забудови, тобто, в приватному секторі, максимально допустима висота - чотири поверхи. Такий об'єкт, що не перевищує ці норми, затвердив Департамент містобудування та архітектури КМДА в 2016-м.

Проте зараз, зауважує радник міського голови, приватний чотириповерховий будинок перетворився в багатоквартирний будинок висотою більше 10 поверхів. «Це житловий будинок без документів, без підключень і парковок, повне беззаконня, і в ньому вже намагаються реєструвати власність на квартири, продавати квартири. І все це – (реєструється) на громадян Америки, щоб ускладнити можливі судові розгляди», - розповідає Бахматов в своєму відеоблозі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: