Частка української мови в телеефірі зросла, але російська домінує в інтернеті?

Частка української мови в телеефірі зросла, але російська домінує в інтернеті?

Серед 100 найпопулярніших серед українців сайтів україномовних - лише 10%

Активісти руху «Простір свободи» зафіксували збільшення частки української мови у прайм-тайм телеканалів. Проте російська мова продовжує домінувати в українському сегменті інтернету. Про це розповіли Сергій Стуканов, координатор проекту «Становище української мови», Тарас Шамайда, співкоординатор руху «Простір свободи», під час прес-конференції в прес-центрі «Главком».

За даними експертів,за рік частка української мови у прайм-тайм телеканалів зросла з 39% до 64%, а російської - впала з 32% до 7%.

«Решту часу займають двомовні російсько-українські програми. Можемо сказати, що вперше за багато років українська мова домінує на телебаченні», - заявив Шамайда.

Змінилася ситуація і в радіоефірі. «54% пісень на загальнонаціональних і 48% - на місцевих та регіональних радіостанціях лунають українською мовою. Українська є мовою ведення програм 84% часу на загальнонаціональному і 92% часу на місцевому й регіональному радіо», - зазначає Стуканов.

Але, на думку авторів моніторингу, російська мова домінує в українському сегменті інтернету. Серед 100 найпопулярніших серед українців сайтів україномовних  - лише 10%. «На двомовних сайтах часто російська версія є основною, а українська є вторинною і в більшості - якісно та функціонально неповноцінною», - підсумував Шамайда.

Переглянути запис прес-конференції:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: