Чехія в кінці року продовжить маршрут поїзда Прага-Краків в Україну

Чехія в кінці року продовжить маршрут поїзда Прага-Краків в Україну
Leo Express побачив, як зростає інтерес українців до поїздок в країни Євросоюзу

Чеський перевізник планує здійснювати до чотирьох рейсів на день сім днів на тиждень з Праги до України

Приватний оператор пасажирських перевезень Leo Express планує в грудні 2019 року запустити перший потяг від кордону України до Праги через Краків. Передбачається, що поїзди будуть ходити аж до чотирьох разів на день, і забезпечать рух пасажирів між Львовом і Прагою, хоча відправною точкою буде прикордонна станція.

Про це повідомляє портал Rynek kolejowy.

Таким чином чеський перевізник має намір скористатися зростаючим інтересом громадян України до поїздок в країни Євросоюзу.

Адміністрація залізничного транспорту Польщі вже отримала від Leo Express інформацію про планування рейсів за маршрутом Прага-Медика-Прага. Чеський оператор має намір здійснювати перевезення за маршрутом, починаючи з 11 грудня 2019 року, і до 10 грудня 2024 року. Також заявлено про намір виконувати рейси до чотирьох разів на день сім днів на тиждень.

Польські журналісти отримали підтвердження цих планів і в самій Leo Express. У польському представництві компанії, проте, уточнили, що перевізник не зобов'язаний виконувати чотири рейси на день, але постарається здійснювати їх якомога частіше. Чотири рейси - це максимальна прогнозоване оператором кількість рейсів.

Крім того, в Leo Express бачать пріоритетом продовження маршруту на територію України - до прикордонної станції Мостиська на Львівщині. Але для цього приватний оператор повинен вирішити питання можливості доступу на українську залізничну інфраструктуру з УЗ і то, як буде здійснюватися прикордонний контроль - з Держприкордонслужбою. Відзначимо, що колія європейського стандарту 1435 мм заходить у Львівській області якраз до станції Мостиська-1.

Також компанія повинна закупити нові поїзди. Очікується, що в поточному році будуть отримані три потяги виробництва китайської корпорації CRRC.

Згідно з планами Leo Express, з центрального вокзалу Праги поїзди відправлятимуться о 08:09, 10:09, 12:09 і 16:09 за місцевим часом, через 6 годин 40 хвилин будуть прибувати до Кракова, ще 2 години 40 хвилин займе поїздка до Перемишля, і ще 34 хвилини - до кінцевої станції. Разом загальний час поїздки має скласти 9 годин 45 хвилин. У зворотному напрямку відправлення поїздів планується о 23:16, 1:38, 6:38 або 9:38.

Чеська Lео Express є першим повністю приватним залізничним оператором в Польщі, що працює на далеких напрямках. 20 липня 2018 року компанія почала виконувати рейси на маршруті між Прагою і Краковом. Квитки в поїзді коштували від 18 до 50 євро, залежно від класу вагона (економ, бізнес, преміум).

Однак уже восени оператор припинив виконання даних рейсів. Причиною тому послужили ремонти на польських залізницях. Відновити їх Lео Express має намір 22 березня - це будуть рейси у вихідні дні, і тільки з 22 червня 2019 року курсування поїздів перейде на щоденну основу. Тоді ж планується і завершення ремонтів залізничних шляхів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: