Через анексію Криму вибори до Держдуми будуть нелегітимними – Магера

Через анексію Криму вибори до Держдуми будуть нелегітимними – Магера
Фото з відкритих джерел

До складу Державної думи входять 450 депутатів... 229 депутатів із 450 «обиратимуться» нелегітимно, зауважив Магера

Більшість депутатів Держдуми Російської Федерації «обиратимуться» нелегітимно через анексію Криму. Про це заступник голови Центральної виборчої комісії України Андрій Магера написав на своїй сторінці у Facebook.

«До складу Державної думи входять 450 депутатів... 229 депутатів із 450 «обиратимуться» нелегітимно. Це абсолютна більшість від конституційного складу Державної думи», – зазначив він.

Так, він повідомив, що половина (225 осіб) обирається за пропорційною виборчою системою в межах загальнофедерального багатомандатному округу. До загальнофедерального округу вони включили також Крим і Севастополь.  Ще 225 депутатів обираються в 225 одномандатних мажоритарних виборчих округах. 4 з них утворено в Криму і Севастополі.  «Цілком зрозуміло, що пропорційна частина з урахуванням окупованих територій (Крим і Севастополь) це один результат, а без окупованих - інший. Відтак виконуємо просту арифметичну дію. 225 (кількість депутатів, які обираються за пропорційною частиною) + 4 (кількість депутатів, які обираються в одномандатних округах, утворених на окупованих територіях) = 229», – написав Магера. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: