Чубаров: Під Херсоном добровольці чекають на створення кримськотатарського батальйону

До Херсонської області виїхали добровольці з Криму, які чекають на офіційне створення кримськотатарського батальйону

До Херсонської області виїхали добровольці з Криму, які чекають на офіційне створення кримськотатарського батальйону. Про це повідомив глава Меджлісу Рефат Чубаров на сторінці у Fаcebook.

"Зараз у Херсонській області є добровольці з Криму, які виявили бажання служити в спеціальному підрозділі, сформованому на материковій території України з вихідців і уродженців тимчасово окупованого Криму, і організовано очікують такого рішення. Однак остаточного рішення про створення зазначеного підрозділу ще немає", – заявив  Чубаров.

Крім того, Чубаров зазначив, що піднятий на Чонгарі прапор "є символом добровольчої частини майбутнього батальйону, що складається з кримських татар".

Глава Меджлісу також заявив: "Зрозуміло, в разі формування батальйону в складі Нацгвардії України або ЗСУ України та присвоєння йому номера, усі його символи і реквізити мають відповідати вимогам військової символіки України".

Як відомо, дискусія про створення кримськотатарського батальйону у складі структури правоохоронних органів України триває з минулого року. У Меджлісі повідомляли, що всі матеріали з цього питання передали президенту України Петру Порошенку і міністру внутрішніх справ Арсену Авакову.

Нагадаємо, в суботу, 18 червня, у Чонгарі Херсонської області над добровольчим кримськотатарським батальйоном імені Номана Челебіджана вперше було піднято прапор цього формування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: