Меджліс кримських татар звернеться до Європейського суду

Меджліс кримських татар звернеться до Європейського суду

Чубаров зазначив, що відхилення російським судом апеляції на заборону діяльності Меджлісу кримських татар було передбачуваним

Після відхилення російським судом апеляції на заборону діяльності Меджлісу кримських татар буде подано відповідне подання до Європейського суду з прав людини. Про це на прес-конференції в «Главкомі» сказав Рефат Чубаров, депутат ВРУ 8-го скликання, голова Меджлісу кримськотатарського народу.

«Після того, як ми подали апеляційну скаргу до Верховного суду Росії, ми цей етап пройшли, тепер наступній етап – це буде подання до Європейського суду з прав людини», – сказав він.

Чубаров також зазначив, що відхилення російським судом апеляції на заборону діяльності Меджлісу кримських татар було передбачуваним.

Як повідомлялось, Чубаров раніше заявив, що над 2,5-3 тис. членів Меджлісу всіх рівнів нависла загроза репресій, пов'язаних із рішенням окупаційного суду щодо заборони цього органу. «Експерти розходяться в прогнозах, як далі діятиме окупаційна влада... Ми не знаємо, наскільки це рішення буде повернуто в минуле. Жодні правові підходи в умовах РФ не діють», – зазначив Чубаров.

Нагадаємо, 26 квітня незаконний Верховний суд Криму прийняв рішення щодо визнання діяльності Меджлісу екстремістською та його заборони. 29 вересня Апеляційний суд відхилив оскарження цього рішення.

Повне відео прес-конференції дивіться тут:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: