Ціни на нафту зростають після змін в керівництві Саудівської Аравії

Ціни на нафту зростають після змін в керівництві Саудівської Аравії
Фото з відкритих джерел

У Саудівській Аравії говорять про можливий дефіцит нафти на світовому ринку

Світові ціни на нафту досягли максимальних показників за останні два роки. Вартість бареля нафти Brent в ході торгів 6 листопада досягла позначки в майже 63 долари. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Ряд експертів пов'язує зростання котувань  з недавніми змінами в правлячих колах Саудівської Аравії - однієї з найбільших нафтовидобувних держав. 5 листопада стало відомо про відсторонення від влади та арешту 11 високопоставлених чиновників, у тому числі міністрів і членів королівської сім'ї. За повідомленнями джерел агентства Reuters, більшості з них пред'явлені звинувачення у хабарництві, відмиванні грошей та інших злочинах. Серед них - мільярдер Аль-Валід бін Талал.

Арешти високопоставлених діячів, на думку спостерігачів, свідчать про зміцнення позицій спадкового принца Мохаммеда бін Салмана, який нещодавно очолив антикорупційний комітет. Принц Мохаммед вважається прихильником скорочення квот ОПЕК на видобуток нафти, що може привести до дефіциту нафти на світовому ринку.

Ціни на нафту різко впали в 2014 році, що послужило в тому числі однією з причин різкого падіння курсу рубля. Після того як котирування нафти почали рости, курс російської валюти по відношенню до долара стабілізувався.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: