Данилюк заявив про порушення у справі про його можливу несплату податків

Данилюк заявив про порушення у справі про його можливу несплату податків
Міністр фінансів Олександр Данилюк

Данилюк заявив, що суд ухвалив рішення про перевірку на основі незаконного подання прокурора

Міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що при ухваленні рішення про дозвіл на розслідування його можливої несплати податків суд порушив норми законодавства.

Про це він написав у Facebook.

Зокрема, міністр заявив, що суд ухвалив рішення про перевірку на основі незаконного подання прокурора, оскільки у Кримінальному процесуальному кодексі відсутні відповідні повноваження прокурора щодо призначення перевірок.

«Про це не могли не знати представники ГПУ і слідчий суддя, який виносив ухвалу. Це вказує або на некомпетентність, або на свідоме порушення Печерський районним судом м. Києва законодавства», — написав Данилюк.

Також міністр вказав на те, що суд заборонив оскаржувати цю ухвалу, хоча закон дозволяє це робити.

«Ухвалене рішення провести перевірку за період з 1998 по 2016 рік не узгоджується з нормами Податкового кодексу України про обмеження на строк проведення податкових перевірок», — додав Данилюк.

Нагадаємо, 31 липня стало відомо, що Печерський районний суд міста Києва доручив Державній фіскальній службі перевірити міністра фінансів України Олександра Данилюка на предмет можливого ухилення від сплати податків. 18 липня до слідчого судді Печерського райсуду Києва надійшло клопотання прокурора Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України про призначення документальної позапланової перевірки Данилюка з питань дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства за період 1998-2016 років.

Міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що поки що не отримував жодних офіційних документів від Генеральної прокуратури або інших органів про проведення щодо нього розслідування у справі про несплату податків. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: