Данилюка та чиновників Мінфіну ГПУ підозрює у причетності до злочинів Януковича

Данилюка та чиновників Мінфіну ГПУ підозрює у причетності до злочинів Януковича

Генпрокуратура припускає, що Данилюк, Капінус, Буца та Марченко можуть бути пов’язані із «схемами Януковича»

Генеральна прокуратура України перевіряє причетність міністра фінансів Олександра Данилюка, заступника міністра Юрія Буци і держсекретаря Євгена Капінуса до злочинів колишнього Президента Віктора Януковича. Про це свідчить ухвала Шевченківського райсуду Києва від 27 жовтня, передають Українські новини.

«Учасниками злочинної організації (Януковича і його оточення) протягом січня 2010 року - лютого 2014 років відбувалися злочини по незаконному заволодінню грошовими коштами в різних галузях економіки, а саме: в банківській сфері, у сфері паливно-енергетичного комплексу, при випуску і купівлі-продажу ОВДП та інше. Загальна сума збитків, завданих діяльністю злочинної організації, становить понад 18 млрд грн», - повідомляється в судових матеріалах.

Згідно з указом Януковича від 2 липня 2010 року, було створено координаційний центр з впровадження економічних реформ як консультативно-дорадчий орган при президентові.

У даний час у ГПУ виникла необхідність перевірки версії можливої причетності посадовців зазначеного координаційного центру до злочинів, скоєних Януковичем і його оточенням.

Міністр фінансів Олександр Данилюк у 2010-2015 роках очолював Координаційний центр із запровадження економічних реформ при Адміністрації президента, тоді як його заступники Юрій Буца, Сергій Марченко та держсекретар Мінфіну Євген Капінус були працівниками центру.

Генпрокуратура уточнює, що мова йде про тих працівників центру, які згодом заснували благодійні організації Центр реформ і Благодійний фонд Центр вільної економіки імені Кахи Бендукідзе.

Згідно з даними єдиного реєстру юросіб та фізосіб-підприємців, засновниками Центру реформ є Олександр Данилюк, Євген Капінус, Юрій Буца, Яна Бугримова, Наталія Кириченко, Анна Руда та Олександр Саєнко.

Засновниками Центру вільної економіки імені Кахи Бендукідзе є Данилюк спільно з Юлією Тичковською, Володимиром Федориним і Міхеілом Саакашвілі.

27 жовтня суд надав слідчим ГПУ дозвіл на тимчасовий доступ до документів ОТП Банку по рахунках обох центрів.

Нагадаємо, 31 липня стало відомо, що Печерський районний суд міста Києва доручив Державній фіскальній службі перевірити міністра фінансів України Олександра Данилюка на предмет можливого ухилення від сплати податків. 18 липня до слідчого судді Печерського райсуду Києва надійшло клопотання прокурора Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України про призначення документальної позапланової перевірки Данилюка з питань дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства за період 1998-2016 років.

Пізніше повідомили, що справа Данилюка була закрита.

Вже на початку листопада Державна фіскальна служба відновила податкову перевірку щодо міністра фінансів України Олександра Данилюка

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: