Міністру фінансів Данилюку висунули нові звинувачення

Міністру фінансів Данилюку висунули нові звинувачення
Міністр фінансів України Олександр Данилюк

ДФС відновила податкову перевірку щодо Данилюка

Державна фіскальна служба (ДФС) відновила податкову перевірку щодо міністра фінансів України Олександра Данилюка.

Про це Данилюк написав в Facebook.

«Вчора отримав висновок ГУ ДФС в місті Києві за результатами моєї перевірки. Перевірку відновили, незважаючи на закриття справи Генпрокуратурою і на неузгодженість цих дій нормам Податкового кодексу про обмеження на термін проведення перевірок», - заявив Данилюк.

За його словами, відновлення справи відбулося після того, як міністр оприлюднив інформацію про зловживання в ДФС Києва на сотні мільйонів гривень і поставив завдання керівнику ДФС забезпечити проведення розслідування і усунути причетних.

«Були висунуті інші безглузді звинувачення. Виявляється, я в той час постійно проживаючи з сім'єю за кордоном, працюючи і сплачуючи там податки, мав ще крім цього заплатити податки в Україні. Ну «не знають« в ДФС про Угоди про уникнення подвійного оподаткування, резидентство й інші нюанси податкового законодавства», - резюмував Данилюк.

Раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура закрила кримінальне провадження стосовно міністра фінансів України Олександра Данилюка.

Нагадаємо, 31 липня стало відомо, що Печерський районний суд міста Києва доручив Державній фіскальній службі перевірити міністра фінансів України Олександра Данилюка на предмет можливого ухилення від сплати податків. 18 липня до слідчого судді Печерського райсуду Києва надійшло клопотання прокурора Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України про призначення документальної позапланової перевірки Данилюка з питань дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства за період 1998-2016 років.

Міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що поки що не отримував жодних офіційних документів від Генеральної прокуратури або інших органів про проведення щодо нього розслідування у справі про несплату податків. 

Також він заявив, що при ухваленні рішення про дозвіл на розслідування його можливої несплати податків суд порушив норми законодавства. 

Наприкінці серпня генпрокурор Юрій Луценко підписав лист до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з вимогою відправити у відставку очільника Мінфіну Олександра Данилюка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: