Данія звинуватила іранські спецслужби у підготовці теракту

Данія звинуватила іранські спецслужби у підготовці теракту

Посла Ірану в Копенгагені Мортезу Морадяна викликали до МЗС Данії

Міністерство закордонних справ Данії викликало іранського посла в Копенгагені після того, як стало відомо про підготовку іранською розвідкою теракту на території Королівства.

Про це 30 жовтня повідомляється на сайті МЗС Данії.

«Міністр закордонних справ Данії Андерс Самуельсен викликав посла Ірану Мортезу Морадяна на зустріч із політичним директором Міністерства закордонних справ. Цей крок здійснено у відповідь на оприлюднення головою служби безпеки Данії інформації про незаконні дії іранської спецслужби на данській території», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на зустрічі з іранським послом політичний директор МЗС від імені уряду заявив про безумовне засудження дій Тегерана. Він зазначив, що Данія розглядає подальші можливі кроки у зв'язку з інцидентом.

За словами Самуельсена, Данія має намір порушити це питання на міжнародному рівні. «Ми перебуваємо в тісному контакті з кількома союзними країнами щодо проблеми незаконної діяльності іранської розвідки у Європі», - заявив посадовець.

Раніше голова служби безпеки Данії Фінн Борх Андерсен звинуватив іранські спецслужби у підготовці теракту на території Данії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: