Демократи в Конгресі США закликали Трампа негайно скасувати зустріч з Путіним

Демократи в Конгресі США закликали Трампа негайно скасувати зустріч з Путіним
Дональд Трамп

Трамп повинен вимагати реальну угоду, що росіяни припинять свої триваючі напади на демократію в США, вважають демократи

Демократи у Конгресі США закликали Дональда Трампа скасувати запланований саміт з президентом РФ Володимиром Путіним після того, як міністерство юстиції США висунуло прямі обвинувачення проти 12-ти російських розвідників щодо втручання у вибори.

З відповідними заявами виступили в п'ятницю лідери демократів у Сенаті й Палаті представників, повідомляє телеканал CNN.

«Президент Трамп повинен скасувати свою зустріч з Володимиром Путіним, поки Росія не прийме переконливих і прозорих кроків, щоб довести, що вони не втручатимуться в майбутні вибори. Радісне рукостискання з Володимиром Путіним одразу після цих обвинувачень буде образою для нашої демократії», - заявив лідер демократів у Сенаті Чак Шумер.

Конгресвумен Ненсі Пелосі, яка очолює демократів у Палаті представників, зі свого боку наголосила, що в нинішніх умовах відносини з росіянами повинні бути жорсткішими.

«Президент Трамп повинен вимагати й забезпечувати реальну, конкретну та всеосяжну угоду, що росіяни припинять свої триваючі напади на нашу демократію. Неможливість протистояти Путіну буде повною зрадою Конституції та нашої демократії», - заявила Пелосі.

Раніше впливовий американський сенатор Джон Маккейн попередив Трампа, що Путін - ворог США.

Як відомо, зустріч президента США Дональда Трампа і президента Росії Володимира Путіна відбудеться в Гельсінкі 16 липня.

Трампа супроводжуватиме держсекретар Майк Помпео, який проведе у Гельсінкі зустріч з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим

Говорячи про теми спілкування із Путіним, Трамп заявив, що «світ має почати жити дружно».

Натомість речник Кремля анонсував «серйозну розмову» між Путіним і Трампом.

За даними американських ЗМІ, президент США Дональд Трамп розраховує укласти з російським лідером Володимиром Путіним угоду, яка дозволить прискорити виведення американських військ з Сирії.

Також Трамп планує 16 липня у Гельсінкі спершу зустрітися з Путіним сам на сам, а потім продовжити переговори у присутності помічників.

Читайте також: З чим НАТО відрядить Трампа до Путіна

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: