Денісова заявила, що до Сенцова можуть застосовувати тортури

Денісова заявила, що до Сенцова можуть застосовувати тортури
Олег Сенцов

Російська сторона пообіцяла надати відповідь про стан здоров’я Сенцова 6 липня

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що має суперечливу інформацію про стан здоров’я українського політв’язня Олега Сенцова. Бранця Кремля можуть змушувати вживати їжу, відмітила вона у коментарі Фактам ICTV.

Як відомо, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повернулася з Росії до Києва, так і не відвідавши утримуваних у російських в'язницях українців.

Натомість їй надійшов лист від радника Путіна Михайла Федотова, який повідомив, що Сенцов дав письмову згоду на прийом суміші для спецхарчування.

В той же час адвокат Олега Сенцова Дмитро Дінзе заперечує інформацію про пройм їжі. Однак, якщо українського режисера все ж примушують їсти, це свідчить про тортури.

«Ми не знаємо, ентерально (через травний тракт, – ред.) його годують чи він сам їсть. Якщо це ентеральне годування – людина може померти», – повідомила Людмила Денісова.

Через неможливість перевірити інформацію, українська сторона звернулась до Європейського суду з прав людини по допомогу. Російська сторона пообіцяла надати відповідь про стан здоров’я незаконно ув’язненого українця 6 липня.

Нагадаємо, у відповідь на заяви представників РФ про те, що їм не відомі прізвища громадян Росії, які засуджені в Україні за підготовку терактів чи участь у військових діях, і яких пропонують обміняти на українських політв'язнів, перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко озвучила відповідний список прізвищ російських громадян.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: