Депутат-бунтар розкритикував правлячу партію Франції

Депутат-бунтар розкритикував правлячу партію Франції
Фото: РИА Новости

Колишні депутати-соціалісти розчаровані поведінкою Макрона

Депутат Національних зборів Франції Жан-Мішель Клемент, який належав до партії «Вперед, Республіко», заявив, що партія має бути більш відкритою до дискусії. В іншому разі, на його думку, це означатиме ослаблення законодавчої гілки влади.

Дану заяву Клемент зробив після того, як виявився єдиним депутатом правлячої партії, який не голосував за законопроект по посиленню режиму щодо мігрантів і біженців, пише Reuters.

За його словами, протягом тижня на дебати відводиться лише дві години часу. Депутат Національних зборів побоюється, що нехтування дискусією може призвести до втрати парламентом функції контролю над виконавчою гілкою влади.

Опосередковано Клемента підтримали 99 депутатів партії «Вперед, Республіко», які не голосували за законопроект. Такий розвиток подій є наслідком розчарування колишніх соціалістів, які перейшли на бік Еманнуеля Макрона, вважаючи що той буде більш ліберальним в питаннях міграційної політики. 

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон заявив, що президент РФ Володимир Путін одержимий втручанням у політичні процеси в країнах Заходу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: