Депутат Кожем'якін сховав бізнес однопартійця у свою приймальню (ДОКУМЕНТ)

Депутат Кожем'якін сховав бізнес однопартійця у свою приймальню (ДОКУМЕНТ)
dt.ua

У депутата-киянина Кожем'якіна є дві приймальні в Одесі та жодної у столиці

Нардеп фракції «Батьківщина» Андрій Кожем'якін розмістив свою громадську приймальню в офісі компанії, пов’язаної з бізнесом колишнього однопартійця. Про це пише «Главком» у статті «Депутатський «оберіг». Список парламентарів, які ховають бізнес у власних приймальнях»

Відповідно до списку приймалень народних депутатів та їхніх адрес, сформованого Верховною Радою, у голови парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Кожем'якіна є дві приймальні в Одесі та жодної у столиці. Одна з них розташована за адресою: Одеса, вул. Гоголя,7, кв. 15-а. Тут також прописана фірма «Берег-авто», а її власник Сергій Соколюк – колишній помічник екс-депутата від БЮТу та одного з найбагатших одеситів Олега Радковського.

«Останній є першим заступником голови Одеської облради (фракція «Батьківщина») та разом із компаньйоном володіє групою компаній «Берег груп». У другій половині нульових Радковський працював народним депутатом від БЮТу, а у до Майдану – помічником на громадських засадах «бютівця» Андрія Кожем'якіна. Можливо, саме в цей останній період, під час правління Віктора Януковича, близькому до Радковського бізнесу знадобилася табличка депутатської приймальні Кожем'якіна», - йдеться у статті.

Як відомо, закон не дозволяє проводити обшуки та затримання у приймальні народного депутата. Виключення - згода парламенту на притягнення нардепа до кримінальної відповідальності. Відповідно до ч. 2 ст. 27 закону «Про статус народного депутата», «обшук, затримання народного депутата чи огляд особистих речей і багажу, транспорту, жилого чи службового приміщення народного депутата, а також порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної та іншої кореспонденції… допускаються лише у разі, коли Верховною Радою надано згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності, якщо іншими способами одержати інформацію неможливо».

Детальніше читайте у статті «Депутатський «оберіг». Список парламентарів, які ховають бізнес у власних приймальнях»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: