Депутат шокований: в проекті Стратегії розвитку столиці лівий берег згадується лише раз

Депутат шокований: в проекті Стратегії розвитку столиці лівий берег згадується лише раз
Лівий берег Києва

В стратегії міста не визначено, що у нас є дисбаланс між правим і лівим берегом з точки зору забезпечення робочими місцями

Сергій Гусовський, лідер фракції «Самопоміч» у Київраді в інтерв’ю «Главкому» розповів, що І є ще Стратегія розбудови міста до 2025 року фактично не працює і хоч плани втілення її, коли вона писалася, були, але це ніколи не використовувалося в діяльності і в плануванні бюджету зокрема.

«Наразі триває процес актуалізації цієї стратегії. Оплачує цю роботу британський уряд. Найняли для її виконання PricewaterhouseCoopers. Протягом чотирьох місяців вони мають актуалізувати стратегію. Це звучить добре, але сенс там ганебний. По-перше, за чотири місяці неможливо актуалізувати стратегію фізично. По-друге, стратегія – це не профіль PricewaterhouseCoopers. Вони зараз змушені говорити, що виконують роль модератора. Але якщо є тільки модератор, процес буде ще довшим, ніж якби це писали McKinsey чи Boston Consulting, як минулого разу. В ці чотири місяці також увійшов, до речі, і серпень, сезон відпусток», - зазначив столичний депутат.

Гусовський повідомив, що робочі групи, в яких передбачалась участь представників департаментів КМДА, не відбулись: тих просто фізично не було в місті.

«Тому, ймовірно, ми отримаємо документ, який буде про все і ні про що. І важко буде зробити висновок: хто, в який спосіб, за які кошти і що буде робити. «Перфектність» такого документу для існуючої влади полягатиме в тому, що потім будь-які дії можна буде пояснити посиланням на стратегію, бо там про все йдеться», - вважає він.

Крім того, у першому драфті, який йому довелося бачити, словосполучення «лівий берег» зустрічається лише один раз, та й то у зв'язку з установою щодо опікування безхатченками.

«Тобто в стратегії міста не визначено, що у нас є шалений дисбаланс між правим і лівим берегом з точки зору, принаймні, забезпечення робочими місцями, не кажучи вже про садочки і таке інше. Місто має передбачувану проблему, коли вранці багато людей їде на правий берег, а увечері повертається з нього. Ми ніколи не збудуємо потрібну кількість мостів, якщо будемо просто навантажувати Дарницю житлом, не балансуючи це робочими місцями», - додав Гусовський.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: