Депутати амністували добровольців і військових, які не вчинили тяжких злочинів

Депутати амністували добровольців і військових, які не вчинили тяжких злочинів
112.ua

Йдеться, зокрема, про військових, які перебували в зоні АТО

Верховна Рада сьогодні на засіданні проголосувала за амністію засуджених добровольців і військових, які не вчинили тяжких злочинів. Відповідний законопроект № 4255 підтримали 247 народних депутатів.

«Звільнити від відбування покарання в вигляді позбавлення волі на певний строк та від інших покарань, не пов'язаних з позбавленням волі, осіб, захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпечення її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції в період її проведення, отримали статус учасника бойових дій, обвинувачених, засуджених за вчинення злочинів, які не є особливо тяжкими злочинами проти життя і здоров'я людини, але не відносяться до злочинів, передбачених частинами другою, третьою і четвертою статті 408, статтею 410, частинами другою, третьою і четвертою статті 411 Кримінального кодексу України», - зазначено у другій статті законопроекту.

Відзначимо, що спочатку законопроект передбачав амністію неповнолітніх, вагітних, важко хворих, ув'язнених, людей похилого віку засуджених за нетяжкі статей, які раніше не виходили з умовно-дострокового звільнення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: