Депутати хочуть ввести штрафи за порушення в зоні АТО правил в’їзду-виїзду

Депутати хочуть ввести штрафи за порушення в зоні АТО правил в’їзду-виїзду
КПВВ в зоні АТО

Відповідний законопроект сьогодні прийнято за основу

Верховна Рада України прийняла за основу законопроект про внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення та деяких інших законів України щодо забезпечення прикордонної безпеки.

Законопроект №5442 у першому читанні підтримали 235 народних депутатів на пленарному засіданні в четвер.

Згідно законопроекту, передбачається штраф у розмірі 30-50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян у разі порушення порядку в'їзду до району проведення АТО або виїзду з нього поза контрольними пунктами в'їзду-виїзду.

За здійснення таких порушень групою осіб або особою, яка вже підпадала під адміністративне стягнення за такі порушення, буде передбачено штраф у розмірі 50-70 неоподатковуваних мінімумів.

За умисне невиконання іноземцем або особою без громадянства рішення про заборону в'їзду в Україну проект закону передбачає штраф у розмірі 100-300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Один неоподатковуваний мінімум становить 17 грн. Водночас за такі порушення буде передбачено адміністративне затримання. Законодавчою ініціативою пропонують також збільшити штрафи за адміністративні правопорушення під час перетину українського кордону.

Як повідомляв «Главком», сьогодні депутати ВР також ухвалили у першому читанні зміни до «закону Савченко». Документом передбачається, що зарахування судом строку попереднього ув’язнення відбувається у разі засудження до позбавлення волі за злочини невеликої та середньої тяжкості провадиться із розрахунку один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: