Депутати не захотіли розглядати законопроект про конфіскацію коштів корумпованих чиновників

Депутати не захотіли розглядати законопроект про конфіскацію коштів корумпованих чиновників

За рахунок коштів родини екс-президента Віктора Януковича планувалося профінансувати армію

Верховна Рада не змогла внести в порядок денний проект закону про арешт та конфіскацію активів корумпованих чиновників. Для прийняття до розгляду законопроекту №4811 щодо створення дієвих механізмів, спрямованих на виявлення майна, набутого злочинним чи іншим неправомірним шляхом, запобігання його використанню всупереч інтересам суспільства і держави забракло голосів.

За рахунок коштів родини екс-президента Віктора Януковича планувалося профінансувати армію.

Депутат «Народного фронту» Тетяна Чорновол обурилася після цього, що «50 мільярдів гривень, які можна було конфіскувати в держбюджет, – це десята частина бюджету України».

Водночас Надія Савченко («Батьківщина») заявила, що вона виступає за конфіскацію грошей Януковича, але проти спекуляцій. За її словами, гроші в армії насправді є, але Генштаб не хоче пускати їх на війну.

Депутат Від «Опозиційного блоку» Олександр Долженков заявив, що законопроект не спрямований на кошти Януковича, прізвища в ньому не прописані – натомість «зможуть конфіскувати все, що завгодно».

Напередодні оборонний комітет схвалив законопроект №4811, який внесли як розширений варіант законопроекту №4057, який би дозволив зараховувати у бюджет майно екс-чиновників до вироку суду.

Нагадаємо, вчора міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у своїй сторінці на Facebook жорстко розкритикував депутатів, які завтра полетять в Ліон на футбольний матч між збірними України та Північної Ірландії.

«Ну що, судячи з усього завтра буде Чесний четвер .. І депутатська дилема для більш ніж 60-ти депутатів летіти на футбол до Франції або голосувати за конфіскацію грошей награбованих Януковичем - не дилема зовсім, а простий вибір між бл**ством і совістю!», - написав він.

Вчора голова парламенту Андрій Парубій достроково закрив засідання через малу кількість депутатів у залі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: