Депутати Запорізької облради вимагатимуть звільнення Нищука

Депутати Запорізької облради вимагатимуть звільнення Нищука

Проект рішення про відповідне звернення до Верховної Ради, Президента та Прем’єр-міністра внесено до порядку денного сесії Запорозької облради

Депутати Запорізької обласної ради вимагатимуть звільнення Нищука з посади міністра культури України через заяву на телебаченні щодо «завезених людей» та генетики на сході України.

Проект рішення про відповідне звернення до Верховної Ради, Президента та Прем’єр-міністра внесено до порядку денного сесії Запорозької облради, яка запланована на 15 грудня 2016 року, повідомляє Укрінформ.

«Міністр культури України Нищук Є.М. 22 листопада 2016 року в ефірі одного з телеканалів заявив: «Другим безпековим моментом є культура. Тому що вона має здатність виховувати і формувати суспільство. І ця ситуація, яка склалася на сході й півдні країни, – це прірва свідомості. Більше того, коли ми так багато говорили про генетику, на Запоріжжі, на Донбасі... це ж міста завезені. Немає там ніякої генетики. Це свідомо завезені...». Ми, депутати Запорізької обласної ради, обурені заявою міністра культури України Нищука Є.М. щодо генетичної неповноцінності сходу України. Вважаємо подібні заяви неприпустимими як з морально-етичної точки зору, так і з правової. Це шлях до активізації протистояння в суспільстві і розпалювання міжнаціональної ворожнечі», - йдеться у зверненні.

У проекті рішення Запорізької облради також вказується на те, що такі виступи не можна залишати без відповідної реакції, а прохання щодо звільнення Нищука подається з метою «недопущення подальшої ескалації соціальної напруги».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: