Держгеонадра зупинила роботу двох шахт у Кривому Розі

Держгеонадра зупинила роботу двох шахт у Кривому Розі
Держгеонадра зупинила роботу двох шахт у Кривому Розі

Через роботи на одній із шахт в Кривому Розі стався землетрус

Державна служба геології та надр (Держгеонадра) України розпорядилася зупинити роботу на двох шахтах рудника ПАТ «Євраз Суха Балка» (Кривий Ріг Дніпропетровської обл.) - «Ювілейна» та ім. Фрунзе.

Про це йдеться в наказі тимчасового виконувача обов'язків голови Держгеонадр Олега Кирилюка № 350 від 2 серпня нинішнього року, розміщеному на сайті відомства.

«Наказую ПАТ «Євраз Суха Балка» припинити всі види цільових робіт, які пов'язані з використанням надр і проводяться з порушенням стандартів та правил і можуть спричинити псування родовищ, суттєве зниження ефективності робіт, а саме: видобуток багатих залізних руд родовища поля шахти ім. Фрунзе, яке розташовано в Дніпропетровській області; видобуток багатих залізних руд і кварцитів магнетиту родовища поля шахти «Ювілейна» Дніпропетровської області», - наголошується в документі.

При цьому пояснюється, що рішення щодо припинення роботи шахт ухвалено на підставі статті 66 Кодексу України про надра, підпунктом 5 пункту 6 положення про Державну службу геології та надр України, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 30 грудня 2015 р. № 1174, а також з урахуванням актів перевірок діяльності ПАТ «Євраз Суха Балка» від 13 травня 2016 р. № 52/592-Д та № 51/599-Д та службової записки від 2 серпня 2017 р. № 417/03/14-17.

Як зазначає «Інтерфакс-Україна» з посиланням на Держгеонадра, ПАТ «Євраз Суха Балка» в 1996 році отримало два спецдозволу на видобування залізної руди терміном на 20 років, термін дії яких закінчився у вересні 2016 року. Нові дозволи може бути видано після завершення розслідування правоохоронними органами справи про незаконний видобуток залізної руди в період відсутності ліцензії на видобуток: прокуратура Дніпропетровської області порушила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 4 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.

Зазначимо, раніше також повідомлялося про землетрус у Кривому розі. Причиною підземних поштовхів, які сталися 29 липня в місті, стали вибухові роботи на шахті «Ювілейна» рудника «Євраз Суха Балка». Зокрема, про це заявив віце-прем'єр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: