Дещиця обурений тим, що Rzeczpospolita опублікувала інтерв’ю з Пушиліним

Дещиця обурений тим, що Rzeczpospolita опублікувала інтерв’ю з Пушиліним

Посол повідомив, що надіслав листа головному редактору польської газети

Посол України в Польщі Андрій Дещиця розкритикував польську газету Rzeczpospolita за публікацію інтерв’ю з одним із ватажків «ДНР» Денисом Пушиліним.

Про це Дещиця написав 4 жовтня на своїй сторінці у Facebook.

«Як послу України в Республіці Польща, але перш за все, як громадянину України, яка потерпає від російської агресії, мені прикро і неприйнятно, що така шанована газета як «Жечпосполіта» публікує інтерв’ю з маріонеткою Кремля, представником терористичної організації «ДНР» Пушиліним. Надання майданчика для пропаганди особі, яка є співвідповідальною за російську агресію проти України, порушення Росією міжнародного права, вбивство мирних громадян, не може залишитися без реакції», - підкреслив Дещиця.

Він повідомив, що у зв’язку з цим надіслав листа головному редактору видання.

«Сподіваюся, що т.зв. представники т.зв. ДНР/ЛНР більше не матимуть місця для своєї пропаганди в Польщі, як і в будь-якій іншій демократичній країні. Свобода слова і особливості журналістської діяльності не можуть бути виправданням для легітимізації чи поширення сепаратистських, агресивних прокремлівських точок зору в часи гібридної війни, яку веде Росія не тільки проти України, але й проти Заходу», - зазначив посол.

Як відомо, інтерв’ю на сайті газети Rzeczpospolita із Пушиліним було опубліковане 3 жовтня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: