Дев'ять українських батальйонів уже сумісні з військами країн НАТО, – Муженко

Дев'ять українських батальйонів уже сумісні з військами країн НАТО, – Муженко

Стандарти НАТО адаптуються до українських умов з урахуванням набутого досвіду в АТО

Наразі дев'ять українських батальйонів вже сумісні з військами країн НАТО, заявляє начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко.

«За допомогою іноземних фахівців триває підготовка батальйонів, яка почалася ще у 2015 році. Сьогодні в Україні перебувають інструктори та військовослужбовці зі США, Канади, Великої Британії, Литви, Латвії, Естонії, Польщі... І ми на сьогодні досягли відповідної сумісності щонайменше щодо тих дев'яти батальйонів, які вже пройшли підготовку», – сказав він в ексклюзивному інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

Муженко уточнив, що спільна підготовка військ стосується підрозділів механізованих, високомобільно-десантних військ і особового складу частин спеціального призначення.

«Крім того, за основу беруться стандарти НАТО, які адаптуються до наших умов з урахуванням набутого нами досвіду проведення бойових дій. До речі, військовослужбовці країн НАТО вже вносять зміни і корективи до своїх стандартів з урахуванням нашого досвіду. Тобто у нас не просто сліпе копіювання, а творчий підхід до відпрацювання відповідних стандартів з урахуванням набутого бойового досвіду», – наголосив начальник Генштабу.

Як повідомлялося, колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив, що Україні необхідно надати оборонні системи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: