Дипломатичний скандал. Лідер фракції вимагає вибачень від президента Ізраїлю після його виступу у Раді

Дипломатичний скандал. Лідер фракції вимагає вибачень від президента Ізраїлю після його виступу у Раді

Ляшко вважає образливим виступ президента Ізраїлю на парламентських слуханнях у Верховній Раді

Лідера фракції «Радикальна партія» Олега Ляшка обурив зміст промови президента Ізраїлю Реувена Рівліна, яка прозвучала з трибуни Верховної Ради під час парламентських слухань.

Нардепу не сподобалися слова ізраїльського гостя про те, що серед катів Бабиного Яру були українці, зокрема, члени Організації українських націоналістів (ОУН).

«Під час парламентських слухань, присвячених трагедії Бабиного Яру, де вбивали і українців, і євреїв, і ромів, і людей іншої крові - президент Ізраїлю Рівлін з трибуни українського парламенту (!) заявив, що серед посібників нацистських злочинів було багато українців», - написав Ляшко на своїй сторінці в Facebook.

На думку Ляшка, ці слова є образливими, і тому президент Ізраїлю повинен принести вибачення Україні, а також визнати Голодомор кінця 30-х років минулого століття геноцидом українців.

«Виступ Рівліна принижує українців, тому я закликаю президента Ізраїлю вибачитись перед нашою державою і нашим народом. А Кнесет Ізраїлю - нарешті визнати Голодомор геноцидом українського народу, як Верховна Рада визнала геноцидом євреїв Голокост ще у 2008 році», - продовжив Ляшко.

Крім того, нардеп зазначив, що не побачив відповідної реакції від президента, міністрів і депутатів, уточнивши, що вони «сором'язливо промовчали». 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: