Для боротьби з тероризмом вкрай важливо, щоб Великобританія залишалася в ЄС - генсек НАТО

Для боротьби з тероризмом вкрай важливо, щоб Великобританія залишалася в ЄС - генсек НАТО
AFP/Getty Images

Великобританія - своєрідний міст між ЄС і НАТО

Генсек НАТО Йенс Столтенберг в інтерв'ю The Guardian сказав, що Великобританія відіграє життєво важливу роль у боротьбі Європи з тероризмом і незаконною міграцією, а роздробленість Європи сприятиме наростанню нестабільності.

«У Великобританії найбільший серед усіх європейських союзників НАТО контингент збройних сил, тобто вчинки Великобританії мають значення. НАТО вигідно, щоб Великобританія лідирувала в Євросоюзі, оскільки вона є надійним захисником трансатлантичного співробітництва та співпраці ЄС і НАТО. Щоб боротися з терористами, нам потрібні і ЄС, і НАТО, а також більш тісна співпраця між ними. Великобританія докладає зусиль щодо її забезпечення і зсередини НАТО, і зсередини ЄС. Якщо наші регіони будуть стабільніше, наша безпека буде краще захищена», - підкреслив він.

Крім того, Столтенберг зазначив, що ЄС і НАТО активно співпрацюють в галузі кібербезпеки і протидії незаконному перевезенню людей.

«Великобританія - своєрідний міст між ЄС і НАТО, а також міст між Європою і Сполученими Штатами, - сказав Столтенберг. - І це важливо для Великобританії, США і НАТО. Ні в кого з нас окремо немає всіх потрібних інструментів, отже, нам треба працювати разом, і Великобританія - наш ключовий союзник в сфері забезпечення цієї співпраці».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: