«Дочка» «Газпрому» витратила понад $880 тис. на лобістів у США

«Дочка» «Газпрому» витратила понад $880 тис. на лобістів у США
Швейцарська компанія Nord Stream 2

Nord Stream 2 дала фірмам завдання лобіювати «питання, пов'язані з позицією США щодо трубопроводу «Північний потік-2»

Швейцарська компанія Nord Stream 2, яка планує будівництво газопроводу «Північний потік-2», в липні-вересні витратила не менше $880 тис. на лобіювання у Вашингтоні своїх інтересів.

Йдеться про реалізацію проекту в умовах нових американських санкцій.

Nord Stream 2, яка на 100% належить Газпрому, звернулася до послуг трьох лобістських фірм, контракти з ними були укладені в липні, ще до того, як президент США Дональд Трамп підписав новий закон про санкції CAATSA.

Фірма Capitol Counsel отримала від компанії «Газпром» $150 тис., Hawksbill Group - $80 тис. і Roberti Global - $650 тис. Про це йдеться у базі даних про лобістську діяльність сенату США.

Контракт Nord Stream 2 з Roberti Global виявився другим найдорожчим в третьому кварталі після договору виробника чіпів Qualcomm з Covington & Burling. Контракт з Capitol Counsel був розірваний.

Nord Stream 2 дала фірмам завдання лобіювати «питання, пов'язані з позицією США щодо трубопроводу «Північний потік-2», включаючи дію потенційних фінансових санкцій на проект».

Roberti Global лобіює інтереси «Північного потока-2» в сенаті і палаті представників США, а також найняла субпідрядника - фірму SMW Partners - для лобіювання в адміністрації президента США.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Nord Stream керують колишні агенти КДБ і Штазі.

Нагадаємо, екс-канцлер ФРН Шредер має намір посісти високу посаду в Роснефти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: